The Three Keatons és una empresa dedicada a la creació, la producció, la gestió i la distribució d’espectacles teatrals per a públic adult, infantil i juvenil. Amb vocació creativa i criteris artístics, l’empresa neix l’any 2014 per iniciativa de tres professionals —Anna Soler Horta, Moisès Maicas i Albert Massanas— amb una llarga experiència en el terreny de les arts escèniques. The Three Keatons treballa en el desenvolupament artístic de projectes propis i d’altres propostes del món de l’espectacle amb les quals s’identifica.

team_image

Anna Soler Horta

Llicenciada en traducció i interpretació, ha traduït al català obres de teatre, llibres de narrativa, d’assaig i de poesia i llibres de literatura infantil i juvenil. Una cinquantena d’aquestes traduccions han estat publicades. Per llengua d’origen, destaquen especialment obres en alemany d’Ingeborg Bachmann, Walter Benjamin, Hans Magnus Enzensberger, Hermann Hesse, Arthur Schnitzler i W. G. Sebald i, en el terreny teatral, peces de Thomas Bernhard, Bertolt Brecht, Philip Löhle, Roland Schimmelpfennig i Botho Strauβ. De l’anglès ha traduït obres de Samuel Beckett, Edward Bond i Sarah Kane i, tota sola o en col·laboració amb altres traductors, ha traslladat també al català obres de Fiódor Dostoievski, Sándor Márai, Lars Norén, Valère Novarina i Fernando Pessoa. Ha rebut diversos reconeixements, beques i ajuts relacionats amb la traducció i la recerca en literatura i pensament contemporanis. El seu coneixement de les arts escèniques li ha permès assumir la dramatúrgia de diversos espectacles teatrals, sobretot en col·laboració amb el director de teatre Moisès Maicas. Fruit d’aquesta col·laboració és, per exemple, l’espectacle Shakespeare on the Beat (Grec 2014).

team_image

Moisès Maicas

Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a ajudant de direcció en muntatges de Fabià Puigserver, Lluís Pasqual, Rosa M. Sardà, Josep Muntanyès i Joan Font. Membre fundador de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró i de l’Associació Cultural Teatre Invisible. És professor del centre de formació teatral La Casona i de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Ha estat guardonat amb el Premi Nacional Adrià Gual, juntament amb el Teatre Invisible, pel projecte de muntatge L’Alfa Romeo i Julieta i altres obres, de Josep Palau i Fabre. Ha col·laborat en diferents projectes escènics amb artistes plàstics com Jordi Colomer, Pep Duran, Toni Giró, Pere Noguera, Valère Novarina o Perejaume. Ha treballat com a director en diferents teatres de Barcelona, com el Círcol Maldà, la Sala Atrium, la Sala Beckett, la Sala Muntaner, La Seca - Espai Brossa, el Teatre Gaudí Barcelona, el Teatre Lliure o el Versus Teatre, entre altres. Alguns dels espectacles que ha dirigit són: El mariner i El banquer anarquista, de Fernando Pessoa; Cora i la magrana i El tren de cristall, d’Agustí Bartra; Cròniques de l’ultrason, de J. V. Foix; El funàmbul, de Jean Genet; El pop o la visió hyrkanesa del món, de Stanislaw Ignacy Witkiewicz; Quan serà pintada una escena de fons sense fi?, de Joan Brossa; Set portes, de Botho Strauss; El Dibbuq, de Xalomon An-Ski; La fira de l’amor: Poemes, cartes i cançons de Bertolt Brecht; El gran inquisidor, de Fiódor Dostoievski; Cadira, d’Edward Bond; 20 de novembre, de Lars Norén; Senzillament complicat, de Thomas Bernhard; Carta als actors, de Valère Novarina; Àlies Gospodin, de Philipp Löhle; Meitat i meitat, de Daniel Keene, El Drac d’Or, de Roland Schimmelpfennig; Shakespeare on the Beat; Lampedusa Beach, de Lina Prosa, i Psicosi de les 4.48, de Sarah Kane.

team_image

Albert Massanas

Llicenciat en direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i en història de l’art per la Universitat de Girona. Ha cursat un postgrau de gestió i producció d’espectacles en viu (UB-IL3). Com a director ha realitzat els muntatges següents: After Medea (2005); La piel, de Juan Mayorga (2006); Mil cotxes plens de sang, de Carles Mallol (2008); Nit de musicals (2009); La nit just abans dels boscos, de Bernard-Marie Koltès (2009); Pierrot!, adaptació escènica de “Pierrot Lunaire”, op. XXI d’Arnold Schönberg (2010); Pere i el llop, de Serguei Prokófiev (2012), i Escritos desde el fuego (accèssit especial de la beca Desperta 2011). Ha treballat com a ajudant de direcció amb Moisès Maicas a Viatge a Califòrnia, de Toni Cabré (2007); El mariner, de Fernando Pessoa (2007); El gran inquisidor, de Fiódor Dostoievski (2008); Iglú, de Toni Cabré (2008); Cadira, d’Edward Bond (2010-2011); Carta als actors, de Valère Novarina (2012); Àlies Gospodin, de Philipp Löhle (2013); El Drac d’Or, de Roland Schimmelpfenning (2014). Amb Marilia Samper, a Nowhereville (o la foscor al país dels cecs), d’Helena Tornero (2007); Submergir-se en l’aigua, d’Helena Tornero (2008), i a Si existeix encara no ho he trobat (2013). Amb Anna Sabaté, a Dues mares, adaptació de Vida i destí, de Vassili Grossman (2009), i La historia del zoo, d’Edward Albee (2013). Ha participat en diversos muntatges com a assessor de direcció escènica i d’actors.