Pell de llarinté, cua de tiré


africa

A Diakha Madina, quan es fa de nit, grans i petits es reuneixen al voltant d’una foguera. Entre danses, cançons i rialles escolten boniques històries que els explica en Koumera. Ell coneix tots els contes mandingues; els ha après en milers de nits a la sabana, poblada de girafes i lleons.

 

La nova Companyia Jove d’Espai Àfrica-Catalunya presenta aquest espectacle destinat al públic infantil i concebut d’acord amb l’objectiu principal de l’entitat de fonamentar el coneixement de les realitats africanes, ampliar els vincles entre Catalunya i els països africans i crear un espai d’intercanvi entre la societat catalana i les societats africanes.

 

En un petit poblat de la selva de Niokolo-Koba, prop del riu Koo, hi vivien la Kumbà i en Mamadou. Feia anys que estaven casats, però, tot i que ho desitjaven molt, encara no tenien fills. Ni els remeis del gran griot, ni la màgia dels amulets els havien ajudat a aconseguir-ho. Després de molt temps, però, la sort els va somriure i el seu desig es va fer realitat.

—Mamadou, aviat tindrem un fill! —va anunciar la Kumbà—. Però no vull que neixi a terra, sobre una estora de fulles de palma, com els fills dels nostres veïns. El nostre petit serà especial i diferent. Vull que neixi sobre una estora de llarinté.

 

Conte tradicional mandinga

Recollit per Koumera Diakhaby i adaptat per Franz Hurtado

Il·lustracions de Sílvia Bayo

Editat per Tiré (2003)

 

Una producció d’Espai Àfrica-Catalunya

Producció executiva de The Three Keatons

Espectacle per a nens i nenes a partir de 5 anys